Hakkında Yangın çıkış kapısı
Hakkında Yangın çıkış kapısı
Blog Article
30 senelik birikim ve bilirkişi kadromuzun özenli çkızılışmasıyla üretilen evgin çıkış yangın kapılarımız, E120 sertifikası ve TSE belgesi ile tescillenmiş olup, 120 dakika süresince yangına dayanım esenlayarak en sıkı güvenlik standartlarını huzurlamaktadır.
Bu baplar, yangın esnasında asayiş bulmak, nâre peklik ve ısı yalıtımı kabilinden özellikleri ile insanoğluın sağlamlığını ve emniyetliğini ön planda cirim.
Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
İfinans edildikleri malzemelerin mecmu iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.
Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü anında kapının çabucak açılması midein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı silsile opsiyonel olarak düzenınan hidrolik dal ile henüz pıtrak kullanım sağlamlanabilir.
Panik amerikan bar sayesinde sineerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı harbi iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.
Hassaten, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, amelî şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın merdivenleri, yangın takkadak insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmasını sağlamlayarak emanet kaybını en aza indirmeyi hedefler.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve maslahataretler kullanılır.
Ancak bu konuda dayalı yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate tuzakınmalıdır. Her çatı derunin yangın riziko analizi dokumalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna göre belirlenmelidir.
Memur servis merdivenlerinin genişliği en az 65 cm olmalıdır. şiddetli katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve amme binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den az Yangın kapısı fiyatları olmamalıdır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.